Scurta istorie a prajiturilor cu ravas

Scurta istorie a prajiturilor cu ravas

Prajiturile cu ravas au o istorie incerta si o origine neasteptata. Ele nu sunt chinezesti cum ati putea crede, ci americane. Inventarea prajiturii cu ravas este revendicata de mai multe personaje.

Unul dintre ele este David Jung, un imigrant chinez, care traia in Los Angeles si despre care se spune ca a inventat prajitura cu ravas in 1918.
Ingrijorat de soarta saracilor care dadeau tarcoale magazinului sau, acesta le oferea prajituri care aveau si un biletel cu un mesaj din Biblie, scris pentru Jung de un preot prezbitarian.

Prajiturile cu ravas sunt servite in restaurantele chinezesti din Statele Unite. Insa in China nu exista foarte mari sanse sa gasesti aceste fursecuri. Chiar daca prajiturile cu ravas au fost importate in Hong Kong in anul 1989 , fiind comercizalite sub descrierea “preparat 100% american”, desertul a fost retras de pe piata chinezeasca in 1992 fiind considerate “prea americane”.

Revenind la legenda acestui desert, se spune ca prima prajitura a fost servita la inceputul anilor 1900, in Statele Unite de catre un japonez pe nume Makoto Hagiwara, cel care a conceput faimoasa gradina japoneza din inima parcului Golden Gate din San Francisco. Makoto a fost concediat de un primar care dispretuia tot ce avea legatura cu cultura japoneza. Insa cativa ani mai tarziu, barbatul a fost reangajat de catre un nou primar. In anul 1914 Hagiwara a pregatit prajturi cu mesaje de multumire si le-a impartit prin gradina japoneza. In 1915, prajiturile cu ravas faceau parte din meniul celui mai mare targ din San Francisco, Panama-Pacific Exhibition.

Se pare ca povestea este insasi esenta prajiturii cu ravas. Mesajul este cel cu adevarat important. Credem foarte mult in acest lucru si de aceea am ales personalizarea in locul standardizarii. Ne dorim ca toate prajiturile cu ravas pe care le facem sa poarte nota distinctiva a celui care le ofera. Avem o multime de idei pe care abia asteptam sa le impartasim cu voi.

Pentru comezi si intrebari nu ezita sa ne contactezi!

Share this!

Scurta istorie a prajiturilor cu ravas Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook